Dnia 1 października 2019 r. uczniowie z kl. II kw wzięli udział w Międzynarodowych Targach Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD. Polagra jest jednym z najważniejszych wydarzeń dedykowanych branży spożywczej.
Klasa II kw miała przyjemność być gościem Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników Wędliniarzy i Kucharzy. Uczniowie uczestniczyli w specjalnym pokazie zorganizowanym przez Forum Ogólnopolskiego Cechu Rzeźników – Wędliniarzy – Kucharzy „Smaki warte Poznania”. Szef kuchni 3 KOLORY przedstawił i omówił techniki sporządzania dwóch dań: wieprzowiny charsiu z puree z karmelizowanej cebuli z dodatkiem czerwonej kapusty oraz ozorka wieprzowego Tex Mex w akompaniamencie guacamolle i chrupiącej tortilli.
Liczni wystawcy zachęcali do degustacji nowych produktów nie tylko krajowych. Największym powodzeniem cieszyły się stoiska kuchni włoskiej.
Dodatkową atrakcją była możliwość obserwowania zmagań kucharzy podczas KULINARNEGO PUCHARU POLSKI 2019 i pracy międzynarodowego składu jury konkursowego.
DK
Dodaj komentarz