Dnia 19 listopada 2018 r. odbył się Szkolny Turniej Kucharski, który stanowi eliminacje do turniejów wojewódzkich i ogólnopolskich w zawodzie kucharz. Turniej składał się z:
- części teoretycznej – 30 zadań zamkniętych dotyczących technologii, wyposażenia i podstaw żywienia człowieka;
- części praktycznej z tematem przewodnim „Wariacje z wieprzowiną”.
Uczniowie przystępujący do turnieju zaprezentowali umiejętności zawodowe na wysokim poziomie. Komisja turniejowa oceniała organizację pracy, pomysłowość i zastosowanie nowych technik przy sporządzaniu potraw oraz sposób ich eksponowania.
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród i pamiątkowych dyplomów odbyło się przy udziale Dyrektora ZSZ Nr 2 p. Macieja Mielczarka i komisji oceniającej:
Wyniki z części teoretycznej:
I miejsce Adam Szczepański
II miejsce Anna Nowaczyk
III miejsce Patryk Krzywdziński
Wyniki z części praktycznej:
I miejsce Agata Iwanowska
II miejsce Patryk Krzywdziński
III miejsce ex aequo Anna Matuszak, Norbert Młodzikowski
Ostateczne wyniki turnieju:
I miejsce ex aequo Agata Iwanowska praktyki Restauracja „Margeritta” Września
Patryk Krzywdziński praktyki Restauracja „Aleksandra” Września
III miejsce Adam Szczepański praktyki Restauracja „Pod Jesionami” Września
W eliminacjach wojewódzkich II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz reprezentować będzie Powiat Wrzesiński cała zwycięska trójka. Trzymamy kciuki.
DK
Dodaj komentarz