Już po raz drugi uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w warsztatach kulinarnych przygotowanych w ramach projektu Historia i kultura Żydów wrzesińskich. Młodzież wrzesińska w miejscach pamięci. 30 maja w NEXT RestoBar wspólnie z reprezentantami wszystkich szkół ponadpodstawowych i
słuchaczami Wrzesińskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku przygotowywali potrawy charakterystyczne dla kuchni żydowskiej. Dzięki zaangażowaniu uczniów m.in. z klasy IWKB Natalii Powałowskiej, Pauliny Kowalewskiej, Amelii Kosickiej, Viktorii Silskiej i Huberta Matysiaka powstał smaczny kreplach, hummus, chałka , które podczas wspólnego biesiadowania szybko znikały.
Międzypokoleniowe spotkanie, wspaniała atmosfera, ciekawa tematyka i dobra organizacja sprawiły, że wydarzenie stało się wyjątkowe.
Fot. Tomasz Małecki/ Powiat wrzesiński i ARR.
Dodaj komentarz